over de wildplukwijzer

Waar in Nederland vind je fruit, noten of groente in het wild? De Wildplukwijzer weet raad. Het is een handige Google Map die, met jouw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij jou om de hoek en in de rest van Nederland in kaart brengt.

De wildplukwijzer is een initiatief van meneer Wateetons en kwam tot stand in samenwerking met de werkgroep Oogsten zonder Zaaien van Slowfood Nederland. Elke plukplek op de wildplukwijzer bevat een link naar een uitgebreide beschrijving van deze boom of plant in de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Andersom kun jij in de wildplukwiki direkt doorklikken naar plukplekken bij jou in de buurt.

Nieuwe functionaliteit:

  • Alle plukplekken in één overzicht
  • Zoeken op soort, bijvoorbeeld appels, pruimen of walnoten
  • Zoeken op seizoen, alleen plukplekken laten zien waar op dit moment wat te plukken valt
  • Per soort een verwijzing naar de betreffende lemma van de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Én andersom, vind bij elke beschrijving op de wildplukwiki onmiddellijk een plukplek bij jou in de buurt
  • Foto’s van plukplekken, daardoor nog makkelijker terug te vinden
  • Zoeken op adres
  • Een android app, waardoor je ook op de fiets plukplekken kunt vinden én markeren.
  • Nieuw: een iphone app, met dezelfde functionaliteit
April 2017 – niet alles werkt even goed meer. We werken eraan!
De wildplukwijzer heeft al enige tijd geen update gehad. Helaas is onze technische man na een ziektebed overleden. Daardoor is de wildplukwijzer enige tijd verweesd geweest. Inmiddels is Merlin in Harderwijk hard bezig aan een nieuwe versie van zowel de database, de site en de apps. Maar, ze doen het in hun vrijetijd. Net als jullie. Dus, even geduld nog. Hij komt!
Voor meer informatie over de Wildplukwijzer, zie contact.

www.wateetons.com
www.oogstenzonderzaaien.nl
www.oogstenzonderzaaien.nl/wiki/

Het technisch ontwerp van de site is van de hand van C.H. Bos, de grafische vormgeving werd gedaan door Ewout Fernhout. De iphone app is ontwikkeld door Merlin Internet Services.