over de wildplukwijzer

Waar in Nederland vind je fruit, noten of groente in het wild? De Wildplukwijzer weet raad. Het is een handige Google Map die, met jouw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij jou om de hoek en in de rest van Nederland in kaart brengt.

De wildplukwijzer is een initiatief van meneer Wateetons en kwam tot stand in samenwerking met de werkgroep Oogsten zonder Zaaien van Slowfood Nederland. Elke plukplek op de wildplukwijzer bevat een link naar een uitgebreide beschrijving van deze boom of plant in de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Andersom kun jij in de wildplukwiki direkt doorklikken naar plukplekken bij jou in de buurt.

Nieuwe functionaliteit:

  • Alle plukplekken in één overzicht
  • Zoeken op soort, bijvoorbeeld appels, pruimen of walnoten
  • Zoeken op seizoen, alleen plukplekken laten zien waar op dit moment wat te plukken valt
  • Per soort een verwijzing naar de betreffende lemma van de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Én andersom, vind bij elke beschrijving op de wildplukwiki onmiddellijk een plukplek bij jou in de buurt
  • Foto’s van plukplekken, daardoor nog makkelijker terug te vinden
  • Zoeken op adres
  • Een android app, waardoor je ook op de fiets plukplekken kunt vinden én markeren.
  • Nieuw: een iphone app, met dezelfde functionaliteit
Voor meer informatie over de Wildplukwijzer, zie contact.
Over Meneer Wateetns
Meneer Wateetons, is naast initiatiefnemer van de wildplukwijzer culinair schrijver en auteur van acht gezaghebbende kookboeken (Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015), Over Drank (2016) en de Worstbijbel (2018), Over Charcuterie (2019) en Over Inpakken (2020), culinair blogger sinds 2006 (www.wateetons.com) en columnist (oa. columnist voor Elle Eten, Nrc Next en Winelife).
Hij geeft al bijna vijftien jaar humoristische, leerzame, smakelijke en gezellige culinaire workshops en masterclasses waar je daadwerkelijk wat van opsteekt. Zowel voor hobbyisten, als voor professionals als koks en koks in opleiding, als voor bedrijven. Zijn workshops worden op Facebook beoordeeld met 4.9 sterren.
Daarnaast is hij initiatiefnemer en eigenaar van startercultures.eu, een webwinkel met fermentatie ingrediënten en benodigdheden.

www.wateetons.com
www.oogstenzonderzaaien.nl
www.oogstenzonderzaaien.nl/wiki/

Het technisch ontwerp van de site is van de hand van C.H. Bos, de grafische vormgeving werd gedaan door Ewout Fernhout. De iphone app is ontwikkeld door Merlin Internet Services.